Financial Fair Play raakt City en PSG niet: Kunnen ze niet verbieden om te kopen

Financial Fair Play raakt City en PSG niet: "Kunnen ze niet verbieden om te kopen"

27-07-2017 11:47
21

AC Milan moet oppassen met zijn miljoenenuitgaven deze zomer. Het hoofd van de Financial Fair Play-commissie van de UEFA waarschuwt dat er geen uitzonderingen worden gemaakt voor de Italiaanse club.

Milan gaf deze zomer al 190 miljoen euro uit aan versterkingen. "Milan vormt geen uitzondering voor Financial Fair Play, geen enkele club vormt een uitzondering", zegt Andrea Traverso in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Iedereen is vrij, maar er volgen dan wel consequenties. Milan kan niet zomaar alles doen wat het wil."

Het FFP houdt in het kort in dat een club over drie seizoenen vijf miljoen euro meer mag uitgeven dan er binnenkomt. Door middel van investeringen kan dat limiet worden opgekrikt naar dertig miljoen euro. De laatste tijd wordt er lacherig over gedaan het systeem, door onder meer de uitgaven van Manchester City en de mogelijke Neymar-deal van 222 miljoen euro van Paris Saint-Germain. "Manchester City en PSG respecteren de afspraak: ze hebben enorme inkomsten dus ze kunnen actie ondernemen, kijk maar naar City. De regels zijn voor iedereen hetzelfde: als een club koopt gaan we er vanuit dat het goed zit. Is dat niet zo, dan worden ze gestraft. Maar we kunnen ze niet verbieden om te kopen."