Conte is hard voor zuinig Spurs: Blijf je op je huidige niveau. Zo simpel is het

Conte is hard voor zuinig Spurs: "Blijf je op je huidige niveau. Zo simpel is het"

27-07-2017 16:52
61

Antonio Conte zet zijn vraagtekens bij de ambities van Tottenham Hotspur. De club heeft deze zomer nog geen enkele aankoop gedaan en de Chelsea-manager vraagt zich hardop af wat Spurs daarmee denkt te bereiken.

"Als Spurs de titel niet wint, is dat geen tragedie", zegt Conte tegen de BBC. "Als ze zich niet plaatsen voor de Champions League, is dat geen tragedie. Als ze eruit vliegen in de eerste ronde van de Champions League, is dat geen tragedie. Als ze er na één wedstrijd uitvliegen in de Europa League, is dat geen tragedie."

"Voor Chelsea, Arsenal, Manchester City, Manchester United en misschien Liverpool is dat wél een tragedie. Het is belangrijk om de status van een team te begrijpen. Ieder team moet zijn eigen ambities begrijpen. Als de ambitie is om mee te strijden om de titel of de Champions League te winnen, moet je dure spelers kopen. Anders blijf je op je niveau steken. Zo simpel is het. Mijn vraag is dus: wat zijn de verwachtingen van Tottenham?", sluit Conte zijn monoloog, die in Engeland als een uithaal naar Spurs wordt gezien, af.