Kieft na Nice-Ajax: 'Als je drie jaar verder bent, moet het een topspeler worden'

Kieft na Nice-Ajax: 'Als je drie jaar verder bent, moet het een topspeler worden'

27-07-2017 19:30
19

Wim Kieft verwacht dit seizoen meer van Kasper Dolberg. De Deense spits van Ajax (19) kroonde zich in zijn debuutjaar direct tot clubtopscorer, maar nu moet Dolberg volgens Kieft de verwachtingen waar gaan maken.

"Je zag in het eerste jaar dat die jongen enorme kwaliteiten heeft", zei Kieft na afloop van het duel met OGC Nice bij Ziggo Sport. "In sommige balaannames, de manier waarop hij wegdraait, z'n belangrijke doelpunten. Nu zijn we weer een jaar verder. Dan ga je nog meer van hem verwachten. Dat hij bijvoorbeeld vaker dominant speelt en een beter aanspeelpunt wordt. Je gaat meer van hem eisen."

Kieft vindt dat Dolberg op dit moment te wisselvallig is. Zo was hij woensdagavond ook tegen Nice vaak onzichtbaar. "Er zijn nog te veel momenten dat hij onzichtbaar is en zich niet nuttig kan maken. Het volgende moment zie je weer iets briljants. Normaal gesproken gaat het ieder jaar beter. Je moet er altijd rekening mee houden dat hij pas negentien is. Als je drie jaar verder bent zou het een topspeler moeten worden, gezien de kwaliteiten die hij heeft."