FC Utrecht speelt doelpuntloos gelijk: enige vuurwerk komt van tribune

FC Utrecht speelt doelpuntloos gelijk: enige vuurwerk komt van tribune

27-07-2017 20:47
43

FC Utrecht reist volgende week met een schone lei af naar Polen voor de return tegen Lech Poznan in de derde voorronde van de Europa League. Donderdagavond vielen er geen goals in De Galgenwaard.

Veel viel er niet af te dingen op de uitslag, al zal Utrecht niet klagen. Lech Poznan bleek een taaie tegenstander, die de verdedigende zaakjes goed voor elkaar had en sporadisch gevaarlijk werd. Tot echt grote kansen leidde dat niet. Aan de andere kant beet ook Utrecht nauwelijks van zich af.

Het resultaat was een redelijk boeiend voetbalgevecht, dat nooit écht loskwam. Wellicht had dat te maken met de afwezigheid van smaakmaker Yassin Ayoub. Hij was te geblesseerd om aan de wedstrijd te beginnen en werd vervangen door zomeraanwinst Urby Emanuelson.

In de slotfase vielen uiteindelijk nog twee kansen te noteren en beide waren voor Lech Poznan. David Jensen, doelman van Utrecht, maakte tot twee keer toe een Poolse inzet onschadelijk. Over een week is de return in Poznan, waar Utrecht in elk geval moet scoren om door te gaan naar de play-offs van de Europa League.