'Denswil kan Duitse transfer en Ajax kan 1,4 miljoen euro op buik schrijven'

'Denswil kan Duitse transfer en Ajax kan 1,4 miljoen euro op buik schrijven'

27-07-2017 23:07
25

Stefano Denswil vertrekt niet naar Hamburger SV. De Duitse club bekeek de Nederlandse verdediger van Club Brugge donderdagavond in België, maar is - ondanks twee doelpunten - onvoldoende overtuigd geraakt.

Dat meldt BILD. HSV was serieus in de markt voor Denswil, die zeven miljoen euro moest kosten. Coach Markus Gisdol en sportief directeur Jens Todt verlieten het trainingskamp van de Duitse club zelfs om Denswil aan het werk te zien tijdens het Champions League-duel tussen Club Brugge en Istanbul Basaksehir (3-3). Van een deal gaat het echter niet komen.

Dat is opvallend, omdat Denswil imponeerde met twee rake vrije trappen. HSV is desondanks niet voldoende overtuigd geraakt. De oud-Ajacied zou niet het type verdediger zijn dat HSV zoekt. "We hebben een interessante wedstrijd gezien", zegt Todt. "Maar alles is nog open, er zijn nog andere opties."

HSV zou zich inmiddels op andere verdedigers gericht hebben. Onder andere German Pezzella (Real Betis) en Alvaro Gonzalez (Villarreal) staan op het lijstje. Was de Denswil-deal doorgegaan, dan had Ajax twintig procent van de transfersom gekregen.

Check ook: de twee doelpunten van Denswil in de derde voorronde van de Champions League