'Ik kijk graag naar Thiago en Isco, maar vandaag is het niet gelukt bij PSV'

'Ik kijk graag naar Thiago en Isco, maar vandaag is het niet gelukt bij PSV'

28-07-2017 00:00
60

Bart Ramselaar was donderdagavond een van de weinige PSV'ers die niet door het ijs zakte tegen NK Osijek (0-1). De dynamische middenvelder van PSV baalde dan ook dat hij na een uur werd gewisseld door trainer Phillip Cocu. VoetbalPrimeur sprak na afloop van de blamage met Ramselaar.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Wedden

Meer odds

Na 62 minuten spelen ging Ramselaar bij een 0-1 stand (tevens de eindstand) naar de kant voor Gaston Pereiro. "Ik had het gevoel dat ik prima in de wedstrijd zat. Ik baalde dat ik eruit moest, maar de trainer moet op zo'n moment keuzes maken. Er kwamen twee heel aanvallende spelers in. Dat is denk ik de verklaring."

Het PSV-publiek was het niet eens met de zet van Cocu en reageerde met een kort fluitconcertje. Ramselaar was tegen de Kroaten juist een van de PSV'ers die wél voortdurend in de weer was. De 21-jarige middenvelder ging diep, bewoog tussen de linies en liet daarmee zien dat hij zijn goede voorbereiding doorzet in de wedstrijden om het echie.

De dynamiek in het spel van Ramselaar valt op. Hij bezit dat handelsmerk al sinds hij in Amersfoort en Leusden zijn jeugdopleiding genoot. "Je kan het trainen, maar ik denk wel dat dat iets is wat in mij zit. Ik denk niet zozeer dat dat iets is wat je leert in je jeugd. Het is een stukje spelinzicht dat je gewoon moet hebben. Je hebt het of je hebt het niet. Maar je kan het wel een klein beetje leren, natuurlijk", aldus Ramselaar.

Hoe dat aan te leren is? "Door veel beelden van jezelf te bekijken en door te kijken naar de momenten waarop je gaat lopen. En natuurlijk wáár je heen loopt. Maar misschien is dat toch wel iets wat in mij zit."

Ramselaar is bescheiden. De vraag met welke wereldvoetballers hij te vergelijken is qua speelstijl, wil hij niet beantwoorden. "Ik wil mijzelf niet vergelijken met wereldspelers." Maar: "Ik heb wel voorbeelden op hoger niveau, al wil ik mezelf daar echt niet mee vergelijken. Spelers waar ik veel naar kijk zijn Thiago (Bayern München, red.) en Isco (Real Madrid, red.). Dat zijn spelers die veel tussen de linies kruipen en ook nog een actie kunnen maken. Daar kijk ik graag naar. Met loopacties moet je echt je momenten pakken, dat is moeilijk. Vandaag is dat helaas niet gelukt", constateert hij.

Komende donderdag krijgt PSV een nieuwe kans. In Kroatië, waar de temperatuur naar verwachting ruim boven de dertig graden zal uitstijgen, moet PSV een achterstand goedmaken. "We zijn favoriet, ook nu we hier met 0-1 hebben verloren. We moeten daar gewoon winnen en naar de volgende ronde gaan", besluit Ramselaar.

Lees ook: Weinig kritische geluiden na PSV-blamage: 'Daar ben ik het niet mee eens'