De Jong noemt reden voor overdragen aanvoerdersband: 'Keuze is ook daarom gemaakt'

De Jong noemt reden voor overdragen aanvoerdersband: 'Keuze is ook daarom gemaakt'

28-07-2017 06:30
53

Luuk de Jong is niet langer captain van PSV. Daarmee is de spits niet alleen van de aanvoerdersband af, maar ook van de reeksen interviews na elke wedstrijd. Die plicht heeft hij - in overleg - overgedragen aan huurling Marco van Ginkel. 

"In het veld blijf ik bezig met het team, dat deed ik altijd al. Dat zal gewoon zo blijven", zegt De Jong na afloop van PSV - NK Osijek (0-1) in de mixed-zone. In een gesprek met trainer Phillip Cocu werd besloten om de band af te staan. "Het is deels m'n eigen keuze, het ging wel in overleg met de trainer. We hebben het samen besloten."

Nu Van Ginkel aanvoerder is, zal hij na elke wedstrijd bij FOX Sports tekst en uitleg moeten geven. Vorig seizoen stond De Jong na elke wedstrijd - vaak balend van zijn vormcrisis - de kijkers te woord. "De keuze is ook gemaakt zodat ik niet overal altijd hoef te praten. Ik wil alles vergeten, de focus leggen op dit seizoen en vol gas gaan. Ik weet dat ik vaak de media te woord moet staan en dat vind ik geen probleem. Maar het is zo besloten, daardoor heb ik nu wat meer rust", aldus De Jong.