Oranje-sterspeelster fel: 'Die heeft zeker niet zoveel voetbalverstand'

Oranje-sterspeelster fel: 'Die heeft zeker niet zoveel voetbalverstand'

28-07-2017 15:11
38

De Oranjevrouwen staan na een foutloze groepsfase in de kwartfinale van het EK in eigen land, maar niet alles is pais en vree. Sterspeelster Vivianne Miedema staat nog droog en dat leidt tot kritiek.

Daphne Koster, oud-international en boegbeeld van het Nederlandse vrouwenvoetbal, opperde na de 1-2 zege op België dat het misschien tijd is voor een nieuwe spits. Miedema reageert als door een wesp gestoken in een interview met NRC.

"Dan heeft Koster zeker niet zoveel voetbalverstand. Van haar zou je dat wel verwachten", zegt de spits van Arsenal, die op 41 goals in 54 interlands staat. "Als je er een andere speelster neerzet, krijgen Lieke (Martens, red.) en Sjaan (Van de Sanden, red.) minder ruimte. Dan verlies je het effect dat we nu hebben op de tegenstander."

Miedema voelt zich gezocht. "Tegenstanders zetten me helemaal vast met drie of vier man. De Noren, de Denen, de Belgen. Superfrustrerend. Terwijl Sjaan en Lieke vrolijk over het veld rennen. Zijn ze hun mannetje voorbij, dan staat er niemand meer. Ik kan geen kant op, zat al na de eerste helft met de Belgen bont en blauw in de kleedkamer."