Feyenoord wint in de Kuip van Spanjaarden: aankopen maken indruk

Feyenoord wint in de Kuip van Spanjaarden: aankopen maken indruk

29-07-2017 16:27
37

Feyenoord heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. In de eigen Kuip won de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 1-0 van het Spaanse Real Sociedad.

Feyenoord begon sterk en kwam al na een kwartier spelen op voorsprong. Het waren de aankopen Ridgeciano Haps en Jean-Paul Boëtius die de goal van Nicolai Jörgensen voorbereidden. Haps rushte naar voren, gaf de bal aan Boëtius en die legde de bal perfect klaar op het hoofd van de Deense spits: 1-0.

Het werd de landskampioen in de eerste helft niet heel moeilijk gemaakt. Na de theepauze veranderde dat. Feyenoord kreeg kort na rust via Boëtius nog een grote kans op 2-0, maar die werd gemist. Daarna nam Sociedad de regie over. De Spanjaarden deelden speldenprikjes uit, maar de poortwachters van Feyenoord deden niet open. Ook de ingevallen Sofyan Amrabat en Michiel Kramer konden er niet voor zorgen dat de magere 1-0 voorsprong uitgebouwd werd.

In de slotfase werd het nog even benauwd, maar Feyenoord wint wel. Het kan zich opmaken voor de eerste wedstrijd om het 'echie': volgende week zondag in de eigen Kuip tegen Vitesse om de Johan Cruijff Schaal.