'Dit was wel onze minste wedstrijd. De concentratie ontbrak misschien ook'

'Dit was wel onze minste wedstrijd. De concentratie ontbrak misschien ook'

Gepubliceerd: zaterdag 29 juli 2017 om 20:50za 29-07-2017 om 20:50

PEC Zwolle was bijna vergeten hoe het is om tegentreffers te krijgen, maar in de achtste oefenwedstrijd kwam het er van. Tegen FC Volendam werd het 2-2. Volgens Dirk Marcellis is het niet ongunstig dat zijn ploeg weer even is wakker geschud.

"Dit was wel onze minste wedstrijd tot nu toe. Het resultaat, de organisatie en het spel waren niet goed", aldus Marcellis in gesprek met De Stentor. "Ik vond ons veel te slordig spelen. Het veld lag vaak veel te open. De echte concentratie ontbrak misschien ook. Dat is niet heel erg. We zijn met de nieuwe trainer een nieuwe weg ingeslagen. Dan is dit een heel leerzame wedstrijd."

Marcellis denkt dat zijn ploeg langzaam maar zeker klaar is voor de start van het nieuwe seizoen, over twee weken. "Het is denk ik goed dat we nog even de deksel op de neus krijgen. Het houdt ons scherp in aanloop naar het eerste competitieduel tegen Roda JC. Ik vind dat we nog steeds goed op koers liggen voor die wedstrijd. Dit was minder, maar we draaien verder een goede voorbereiding."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws