'Totti is hier echt een persoonlijkheid. Hij is te vergelijken met Dirk Kuyt'

'Totti is hier echt een persoonlijkheid. Hij is te vergelijken met Dirk Kuyt'

30-07-2017 11:21
52

Rick Karsdorp kijkt zijn ogen uit bij AS Roma. De vleugelverdediger heeft clubicoon Francesco Totti echter nog niet ontmoet. Karsdorp vergelijkt hem met Dirk Kuyt.

"Ik was natuurlijk erg druk met het afronden van de transfer, dus ik heb hem nog niet gezien", zegt de ex-Feyenoorder op de clubsite van Roma. "Van wat mij is verteld is Francesco echt een persoonlijkheid hier in Rome. Hij is te vergelijken met Dirk Kuyt, die ook zijn carrière begonnen en geëindigd is bij Feyenoord. Maar Totti heeft hier natuurlijk z'n hele carrière gespeeld. Ik respecteer hem heel erg." Karsdorp vergeet dat Kuyt zijn profcarriére begonnen is bij FC Utrecht, in plaats van bij Feyenoord.

Het winnen van de landstitel is tot nu toe hét hoogtepunt in de carrière van Karsdorp. "Het jaar daarvoor wonnen we de beker en we wisten dat we meer konden behalen. Het team was heel hecht en slaagde erin om kampioen te worden. Dat was het mooiste moment uit mijn nog jonge carrière. Het is moeilijk uit te leggen wat ik voelde toen dat gebeurde."

De keuze om voor Roma te kiezen was geen makkelijke. "Ik speelde bij Feyenoord sinds mijn achtste. Ze hebben daar altijd veel vertrouwen in me gehad, dus het was niet makkelijk. Toen heb ik Kevin Strootman om advies gevraagd."