Update: Roda JC bevestigt akkoord over vertrekregeling: contract beëindigd

Update: Roda JC bevestigt akkoord over vertrekregeling: contract beëindigd

01-08-2017 11:41
58

Roda JC en Ton Caanen zijn van elkaar verlost. Voetbal International meldt dat de partijen een akkoord hebben bereikt over de ontbinding van zijn contract dat nog tot medio 2018 doorliep.

Caanen werd vier maanden geleden al op non-actief gesteld door Roda JC. In een uiterst cruciale fase van het seizoen reisde de technisch directeur naar Colombia af, naar eigen zeggen om op zoek te gaan naar mogelijke partnerclubs. Dit zou hij in samenspraak met investeerder Aleksei Korotaev hebben gedaan. Toen Caanen terugkeerde in Kerkrade werd hij uit zijn functie gezet.

Caanen lag gedurende zijn anderhalf jaar in Kerkrade regelmatig onder vuur vanwege conflicten met mensen binnen de club en zijn vele miskopen. Afgelopen vrijdag zijn de partijen het eens geworden over een vertrekregeling. Volgens VI krijgt Caanen nog drie maandsalarissen mee.

Update 01/08 11.41: Roda JC heeft bevestigd dat het contract met technisch directeur Ton Caanen per direct is beëindigd. In goed overleg is er een akkoord bereikt over de vertrekregeling. Roda JC doet geen mededelingen over hoeveel geld Caanen meekrijgt. De technisch directeur stond sinds april al op non-actief.