ADO presenteert boomlange Noor als opvolger van Havenaar

ADO presenteert boomlange Noor als opvolger van Havenaar

31-07-2017 18:47
57

ADO Den Haag heeft een opvolger gevonden voor de naar Japan vertrokken Mike Havenaar. Björn Johnsen komt over van het Schotse Heart of Midlothian en tekent voor drie seizoenen in de Hofstad.

Johnsen neemt bij ADO rugnummer negen over van Havenaar. De 1.95 meter lange aanvaller toont zich op de clubsite enthousiast over zijn nieuwe avontuur. "Ik heb veel zin in deze uitdaging. Het betekent veel voor mij om in de Eredivisie te mogen spelen bij ADO Den Haag. Veel spelers, zoals Lex Immers, zijn hier doorgebroken. Ik wil dit seizoen elke week belangrijk voor het team zijn met goals en assists. Ik heb een positief gevoel over wat we komend jaar kunnen bereiken met ADO Den Haag."

Johnsen maakte afgelopen seizoen zes doelpunten in 34 wedstrijden voor Hearts. De Noor speelde zich daarmee in de kijker van de nationale ploeg en debuteerde op 10 juni in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. 

In zijn vaderland speelde Johnsen voor onder meer FK Tønsberg. Later verkaste hij naar Spanje en via Portugal en Polen belandde de aanvaller aan bij Hearts.