NAC hengelt 40-voudig international binnen: Veel ervaring opgedaan

NAC hengelt 40-voudig international binnen: "Veel ervaring opgedaan"

Gepubliceerd: maandag 31 juli 2017 om 19:28ma 31-07-2017 om 19:28

NAC Breda heeft zich maandagavond officieel versterkt met Karol Mets. De 24-jarige Est (rechts op de foto) komt over van het Noorse Viking FK en heeft een contract voor drie jaar getekend bij de promovendus.

De middenvelder speelde in totaal 83 wedstrijden voor Viking. Dit seizoen is hij te bewonderen in het geel-zwart van NAC. Mets is tevens een vaste waarde in het nationale elftal van Estland. Hij kwam al veertig keer uit voor de Sinisärgid. Met de overgang is naar verluidt een transfersom van rond de 100.000 euro gemoeid.

"Met Karol halen wij een veelzijdige speler in huis, die op meerdere posities uit de voeten kan", vertelt technisch directeur Hans Smulders op de clubsite van NAC. "Hij zal zich in eerste instantie richten op de positie van verdedigende middenvelder, maar kan ook op de posities links in de verdediging (links centraal en linksback) uit de voeten. Daarnaast heeft hij al veel ervaring op gedaan, zowel op clubniveau als in het internationale speelveld."

Ondanks dat Mets nog maar 24 jaar is, wordt hij wel al als een ervaren speler gezien. Smulders: "Het is een speler die in staat is om die ervaring over te brengen naar de rest van de groep. Karol kan zich hier goed verder ontwikkelen en door hem drie jaar te binden creëren we weer meer transferwaarde in de selectie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws