Feyenoord-bijnaam uitgelegd: 'Ik las het opeens terug in de krant, haha'

Feyenoord-bijnaam uitgelegd: 'Ik las het opeens terug in de krant, haha'

02-08-2017 09:45
16

Lucas Woudenberg moet lachen wanneer hij gevraagd wordt naar zijn bijnaam. De linksback van sc Heerenveen werd bij Feyenoord 'De Witte Keniaan' genoemd.

"Onder Ronald Koeman, die me bij de eerste selectie haalde, deden we een bosloop", verduidelijkt Woudenberg in de Leeuwarder Courant. "Ik kwam als eerste binnen. Vanaf dat moment was ik de Witte Keniaan. Wie die bijnaam heeft bedacht – ik weet het nog steeds niet. Ik weet nog wel dat ik 'm opeens in de krant teruglas, haha."

Woudenberg heeft gekozen voor een transfer naar Friesland, omdat een doorbraak bij Feyenoord uitbleef. "Ik werd verhuurd aan Excelsior en NEC, om mezelf te ontwikkelen. Bij beide clubs ging het goed. Maar bij Feyenoord is het uiteindelijk niet gelopen zoals ik wilde."

De linksback vertrekt naar eigen zeggen met 'een dubbel gevoel' uit Rotterdam. "Ik ken iedereen bij Feyenoord en laat er dus veel achter. Dat maakte het een lastige beslissing. Maar ik ben blij dat ik mijn periode bij Feyenoord kan afsluiten met een kampioenschap. Ik heb vorig jaar toch acht wedstrijden gespeeld. Ik voel me dan ook onderdeel van de groep die kampioen is geworden en daar ben ik trots op. Maar ik had geen zin om nog langer te wachten. Ik wil elke week spelen."