'Ik heb mogen spelen in een volle Kuip en ineens speel je voor tien toeschouwers'

'Ik heb mogen spelen in een volle Kuip en ineens speel je voor tien toeschouwers'

02-08-2017 12:53
17

Simon Gustafson verwijt zichzelf dat hij niet iedere dag het maximale gepresteerd heeft bij Feyenoord. De Zweedse middenvelder wisselde goede met mindere wedstrijden af.

"In een ideale wereld had ik bij Jong Feyenoord de ene na de andere topwedstrijd gespeeld", zegt Gustafson, door Feyenoord verhuurd aan Roda JC, in gesprek met Voetbal International. "In werkelijkheid was het de ene keer oké, de andere keer matig. Ik had moeite met de omstandigheden. Je hebt mogen proeven van het echte werk, spelen in een volle Kuip, en dan voetbal je ineens op een bijveld voor tien toeschouwers... Dat verschil is gigantisch. Als profvoetballer moet je daar eigenlijk immuun voor zijn. Ik ben dat niet."

Gustafson countert het gerucht dat hij depressief zou zijn en met zijn ziel onder z'n arm zou lopen. "Totale bullshit. Ik depressief? Nog niet eens een beetje. Maar ik ken de geruchten wel, hoor. Ze zijn verspreid door mensen die afgingen op mijn uitstraling, zonder ooit iets aan me te vragen. Ze zagen me met een serieus gezicht over het trainingsveld lopen en verbonden daaraan de conclusie dat ik zwaar ongelukkig was. Onzin."