FC Utrecht zonder 'kop en zenuwstelsel': Weer een paar stappen terug

FC Utrecht zonder 'kop en zenuwstelsel': "Weer een paar stappen terug"

03-08-2017 09:29
23

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag realiseert zich dat het voor FC Utrecht een hels karwei wordt om ten koste van het Poolse Lech Poznan door te gaan in de Europa League. De Domstedelingen moeten het doen zonder de zwaar geblesseerde Simon Makienok en de vertrokken Wout Brama.

"Simon was de kop van het team en Wout het zenuwstelsel", aldus Ten Hag in gesprek met De Telegraaf. "Die raak je dan allebei kwijt. Het betekent dat je weer een paar stappen moet terugdoen in het proces en dat je oplossingen moet vinden. Dat kost tijd, maar die heb je nooit in het voetbal." Met Anouar Kali en Lukas Görtler heeft FC Utrecht twee vervangers gehaald, maar het duo is donderdagavond nog niet speelgerechtigd.

Het verzwakte FC Utrecht zal in ieder geval moeten scoren op bezoek in Poznan, aangezien de heenwedstrijd in de Galgenwaard een doelpuntloos gelijkspel opleverde. Nu Makienok en Görtler allebei afwezig zijn en de gewenste aankoop Henk Veerman niet naar Utrecht komt, is die taak voorbehouden aan Cyriel Dessers en Gyrano Kerk. De wedstrijd in Poznan begint om 20.15 uur.