Manchester City stalt Oranje-talent (19) voor zes maanden in League One

Manchester City stalt Oranje-talent (19) voor zes maanden in League One

Gepubliceerd: donderdag 3 augustus 2017 om 15:02do 03-08-2017 om 15:02

Niet Feyenoord of NAC Breda, maar Doncaster Rovers is de nieuwe club van Rodney Kongolo. De negentienjarige jeugdinternational van Oranje wordt voor zes maanden verhuurd door Manchester City.

Doncaster Rovers, dat uitkomt in de League One, heeft de komst van Kongolo bevestigd via de officiële kanalen. De aanvoerder van Manchester City O23 kijkt ernaar uit zich op een ander niveau te testen. "Dit is een goede stap voor mij, omdat ik bij Doncaster de druk voel van iedere week moeten winnen."

Kongolo schermde de laatste weken met interesse van meer clubs. Onlangs gaf hij aan dat een tijdelijke terugkeer bij Feyenoord, dat hem in 2014 naar Manchester City zag vertrekken, hem wel trok. De stap naar NAC was uitgesloten, omdat de Eredivisie-promovendus al het maximum aantal van zes City-huurlingen heeft bereikt.

"Deze zomer waren er een paar clubs geïnteresseerd in mij, omdat ik het afgelopen seizoen goed heb gedaan bij Manchester City. Een gesprek met Darren Ferguson (manager van Doncaster, red.) heeft me overtuigd. Ik heb er heel veel zin in."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is dit een goede stap voor Kongolo?

(215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws