Motivatieprobleem voor Locadia: Niet hetzelfde als tegen Bayern München

Motivatieprobleem voor Locadia: "Niet hetzelfde als tegen Bayern München"

04-08-2017 00:00
127

Jürgen Locadia had moeite om zichzelf te motiveren voor de Europa League-return tegen NK Osijek. In Kroatië strandde PSV al in de derde voorronde.

De Eindhovenaren doen voor het eerst in 43 jaar niet mee aan een Europees hoofdtoernooi. "Voor hun is het natuurlijk de wedstrijd van hun leven", zegt Locadia tegen FOX Sports. "Voor ons is het... Persoonlijk vind ik het moeilijk om bij zo'n wedstrijd het gevoel op te roepen. Het is niet hetzelfde als je tegen Bayern München speelt natuurlijk, dan komt het gevoel vanzelf."

De PSV-spits, die van trainer Phillip Cocu de voorkeur kreeg boven aanvoerder Luuk de Jong, vindt dat de score net zo goed in Eindhovens voordeel uit had kunnen vallen. "Wij creëren veel kansen en als je die maakt is het 1-2 of 1-3. We maken het onszelf moeilijk. Iedereen mist kansen. Ronaldo had ook een periode dat hij droogstond. Het is normaal, het is menselijk."

Bij Omroep Brabant deed Locadia ook zijn zegje. "Het is bedroevend, maar ik ga niet met vingers wijzen naar anderen. Iedereen is er verantwoordelijk voor. Met mezelf ging het vandaag veel beter, maar wat betreft kansen moet iedereen het beter doen. Het is moeilijk om op iemand boos te worden. Het ligt aan iedereen."