In het kort: AS Monaco begint zónder Kongolo met overwinning aan nieuw seizoen

In het kort: AS Monaco begint zónder Kongolo met overwinning aan nieuw seizoen

04-08-2017 22:40
18

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Landskampioen AS Monaco begint met zege
AS Monaco is het nieuwe Ligue 1-seizoen begonnen met een overwinning. Toulouse werd vrijdagavond met 3-2 verslagen. Jemerson, Falcao en Kamil Glik scoorden voor de regerend landskampioen. Terence Kongolo, vorig maand voor zo'n zestien miljoen euro overgenomen van Feyenoord, ontbrak in de selectie van AS Monaco. Onduidelijk is waarom. 

Leeuwinnen gehuldigd in Utrecht
Wanneer de Oranjedames zondag de EK-finale winnen van Denemarken, worden ze een dag later gehuldigd in Utrecht. Het Algemeen Dagblad bericht dat een eventuele huldiging plaats gaat vinden in Park Lepelenburg, dat ongetwijfeld druk bezocht gaat worden. De NOS meldt dat er donderdagavond liefst 3,3 miljoen televisiekijkers getuige waren van de halve finale tegen Engeland, die door de Leeuwinnen met 3-0 gewonnen werd.

Geen Ajacieden op shortlist Europa League-speler van het jaar
Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan of Zlatan Ibrahimovic wordt binnenkort gekozen als beste speler van het afgelopen Europa League-seizoen. Dat meldt de UEFA op de eigen website. Het drietal won met Manchester United in de finale tegen Ajax, dat geen afvaardiging heeft op de shortlist. De Europese voetbalbond heeft ook de shortlist voor de beste Champions League-voetballer van vorig seizoen onthuld.