Lens meldt zich maandag bij nieuwe club: Transfer is bijna afgerond

Lens meldt zich maandag bij nieuwe club: "Transfer is bijna afgerond"

04-08-2017 20:45
7

Jeremain Lens meldt zich na het weekend bij zijn nieuwe club Besiktas. Fikret Orman, president van de Turkse topclub, heeft dat vrijdag bevestigd. Lens komt over van Sunderland. 

Afgelopen week schreef Voetbal International al dat de 29-jarige aanvaller opnieuw aan de slag gaat in de Süper Lig. Afgelopen jaargang verhuurde Sunderland Lens aan Fenerbahçe. Zijn overstap naar Besiktas is pikant, gezien de rivaliteit tussen die twee ploegen. 

"Lens was een speler die we heel graag wilden hebben. De transfer is bijna afgerond", aldus Orman in gesprek met Turkse media. "Maandag meldt hij zich hier op het trainingsveld." 

In 2015 nam Sunderland Lens over van Dinamo Kiev. Zijn contract in Noord-Engeland loopt door tot medio 2019. Het is nog niet geheel duidelijk of de oud-speler van PSV en AZ verkocht of verhuurd wordt. 

Afgelopen seizoen werd Besiktas kampioen van Turkije. Atiba Hutchinson, Ryan Babel en Oğuzhan Özyakup staan er onder contract. De topclub versterkte zich eerder ook al met Pepe (Real Madrid) en Alvaro Negredo (Valencia).