We hebben zelfs een Luuk de Jong-clichébingo, lekker afstrepen in de studio

"We hebben zelfs een Luuk de Jong-clichébingo, lekker afstrepen in de studio"

04-08-2017 22:13
42

De interviews met Luuk de Jong zitten altijd vol met open deuren en daarom is er op de redactie van FOX Sports zelfs een heuse Luuk de Jong-clichébingo. Dat vertelt presentatrice Hélène Hendriks in gesprek met magazine Staantribune. 

"Ik wil gewoon iemand voor de camera hebben die lekker kan praten. Laatst hadden we bij De Eretribune (een programma van FOX Sports, red.) tien of elf weken achter elkaar een wedstrijd van PSV. Dus krijg je tien of elf keer Luuk de Jong aan het woord, want hij is de aanvoerder. En hij zegt alleen maar clichés", aldus Hendriks.

"We hebben zelfs een Luuk de Jongclichébingo, lekker afstrepen in de studio. Dus dan proberen we ook weleens een ander geluid", vervolgt de voormalig hockeyster. Of de interviews met de cliché-brakende profs überhaupt meerwaarde hebben? Hendriks denkt van wel. 

"Het is een beetje infotainment, zoals wij het noemen. Even het gevoel en de spanning van de wedstrijd doortrekken en de spelers aan het woord laten. Het heeft niet superveel meerwaarde hoor, maar ik vind het altijd wel prettig om de visie van iemand die op het veld heeft gestaan te horen. Zij beleven die wedstrijd altijd heel anders dan de mensen thuis of in het stadion."