Geschrokken De Jong: 'Dat incident was heel eng, ik vreesde voor mijn carrière'

Geschrokken De Jong: 'Dat incident was heel eng, ik vreesde voor mijn carrière'

04-08-2017 23:38
34

Siem de Jong heeft de hoop om te slagen bij Newcastle United nog altijd niet laten varen. Na een seizoen op huurbasis bij PSV maakt de 28-jarige aanvaller inmiddels weer deel uit van de selectie van The Magpies. Zijn eerste jaren in Noord-Engeland werden verpest door diverse blessures. 

"Al die blessures waren vooral ongelukkig. Ik kon niets doen om ze te voorkomen. Het waren meer gezondheidsproblemen eigenlijk", aldus de voormalig Ajacied in gesprek met The Daily Mail. "Ik had gehoopt dat mijn tijd hier er anders had uitgezien."

Tweemaal kampte De Jong met een klaplong. Ook kreeg hij te maken met een heftige oogblessure. "Het incident met mijn oog was heel eng. Het gebeurde tijdens de training. Ik stond achter Emmanuel Rivière en hij wilde draaien. Hij probeerde me vast te pakken en zijn vinger kwam toen in mijn oog terecht, op volle snelheid."

Wedden

Meer odds

"In het ziekenhuis kon ik helemaal niets zien. Ik was bang dat ik mijn zicht zou verliezen. Ik vreesde voor mijn carrière... Als je met één oog niets kunt zien, dan kun je ook niet voetballen."

Na zijn jaar in Eindhoven is De Jong teruggekeerd naar Newcastle. "Ik ga met de manager praten. Ik wil mezelf bewijzen hier. Ik heb het gevoel dat ik nog moet beginnen."