Ajax ziet deal afketsen: Ik was met toestemming van de club in Amsterdam

Ajax ziet deal afketsen: "Ik was met toestemming van de club in Amsterdam"

06-08-2017 11:50
12

Max Wöber komt definitief niet naar Ajax. De Amsterdamse club had hem onlangs te gast, maar de verdediger van Rapid Wien ziet af van een transfer.

"Het is definitief: ik blijf bij Rapid", is Wöber duidelijk in gesprek met Krone. De negentienjarige 'Begehrter Jungstar' wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Ajax en onlangs bracht hij een bezoek aan Amsterdam. Van een transfer gaat het echter niet komen.

"Ik was met toestemming van de club in Amsterdam en heb een goede indruk van de club en de stad gekregen", vertelt Wöber, die ook wordt begeerd door VfB Stuttgart en Bayer Leverkusen. "Maar Rapid is op dit moment de beste optie voor mij. Ik heb alles afgewogen. In deze fase van mijn carrière is geld niet belangrijk. Ik heb ervaring nodig, speeltijd."

Verwacht wordt dat Wöber, een linksbenige centrale verdediger, over een jaar wel vertrekt bij Rapid Wien. Zijn contract loopt tot medio 2019. In de tussentijd is Ajax overgeschakeld naar een andere verdediger. Mateo Barac van NK Osijek is in aantocht.