Feyenoorder rekent af met Nederlandse media: Hilarisch. Dat zoiets kán

Feyenoorder rekent af met Nederlandse media: "Hilarisch. Dat zoiets kán"

06-08-2017 14:22
17

Simon Gustafson vindt het ronduit lachwekkend dat sommige media afgelopen seizoen schreven dat hij heimwee had naar Zweden of mogelijk zelfs depressief was. Van die berichten klopt helemaal niets, zegt de middenvelder in gesprek met Voetbal International. 

Gustafson kwam amper aan de bak bij Feyenoord. Dit seizoen wordt de middenvelder verhuurd aan Roda JC. "Ik ben gewoon niet zo’n lachebekje. Sommige mensen zullen ook geen moeite doen me beter te leren kennen. Toch hebben ze er geen moeite mee van afstand hele psychologische analyses van me te maken. Over mij is vorig seizoen op tv bijvoorbeeld beweerd dat ik heimwee had, door iemand die me nooit ook maar iets heeft gevraagd. Vind ik hilarisch. Dat zoiets kán", zegt hij.

"Verder hecht ik er geen waarde aan. Als publiek figuur zul je altijd mikpunt zijn van vaak ongefundeerde meningen, zeker op social media. Het beste is alle flauwekul maar op je af te laten komen en het door je heen laten vloeien. Dat kan ik", vervolgt hij. 

"Mensen die ik ken en vertrouw, neem ik serieus. Hun complimenten, maar zeker ook hun kritiek. Wat buitenstaanders van me vinden, boeit me niet."