Een groot vraagteken of we er klaar voor zijn, iedereen heeft zijn twijfels

"Een groot vraagteken of we er klaar voor zijn, iedereen heeft zijn twijfels"

06-08-2017 17:56
2

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag is niet helemaal tevreden over de seizoensvoorbereiding van zijn ploeg. De Rotterdammers verloren in een week tijd oefenduels met NAC Breda en ADO Den Haag (beide 1-0). Het stemt Van der Gaag ongerust.

"Het is een groot vraagteken of we er klaar voor zijn. Ga alle trainers maar af op dit moment; iedereen heeft zijn twijfels", aldus Van der Gaag tegen RTV Rijnmond. "Iedere trainer wil dat er nog iets bij komt. Of het nu voldoende is dat moet volgende week nog blijken. Wij moeten in ieder geval nog verbeteren, dat is duidelijk."

De wedstrijd tegen ADO zaterdag verliep wél een stuk beter dan tegen NAC, meent Van der Gaag. "Als ik deze wedstrijd vergelijk met vorige week tegen NAC, dan heb ik nu wel een team gezien dat samenwerkte en de controle had. We krijgen hem zelf na 44 minuten binnen en dan is de les wel duidelijk. We moeten onze eigen kansen benutten."

Excelsior is, zoals Van der Gaag laat doorschemeren, nog niet klaar op de transfermarkt. De Rotterdamse laagvlieger is naar verluidt op zoek naar een keeper, twee verdedigers en een aanvaller. Onder meer Lorenzo Burnet (Slovan Bratislava), Jinty Caenepeel (FC Eindhoven) en Ali Messaoud (FC Vaduz) werden al vastgelegd deze zomer.