De Mos: 'Ik durf te zeggen dat hij beter is dan De Ligt, Isimat en Schwaab'

De Mos: 'Ik durf te zeggen dat hij beter is dan De Ligt, Isimat en Schwaab'

07-08-2017 12:01
67

Aad de Mos vindt dat Phillip Cocu veel meer talenten de kans moet geven bij PSV. Armando Obispo, dit weekend uitgeroepen tot beste speler van de Otten Cup, klopt volgens de oud-trainer van PSV, Ajax en Anderlecht op de deur.

"Ik zag zoveel potentie... Onvoorstelbaar", aldus De Mos tegen Omroep Brabant over de Otten Cup, waar PSV O19 als tweede eindigde. Hij vindt dat PSV de jeugdspelers een kans moet geven in het eerste elftal. "In deze donkere tijden moet je als PSV creatief zijn. Dan kun je wel zeggen dat deze spelers nog jong zijn, maar Marco van Basten en Frank Rijkaard waren 17 jaar toen ik hen bij Ajax liet spelen. Ik vind dat ze bij PSV nog laat zijn."

De Mos is vooral onder de indruk van verdediger Obispo. "Ik durf te zeggen dat Obispo beter is dan Matthijs de Ligt, beter dan Isimat en beter dan Schwaab. Je mag niet wachten met het opstellen van deze jongen, want dan mis je de trein. Ik zou Obispo meteen naar de A-selectie overhevelen. Als ik trainer was, had hij zich vanochtend om tien uur meteen mogen melden met zijn voetbalspullen."