Update: 'Juventus en Roma in gesprek, mogelijke megadeal goed nieuws voor PSV'

Update: 'Juventus en Roma in gesprek, mogelijke megadeal goed nieuws voor PSV'

11-08-2017 09:53
91

Kevin Strootman wordt dinsdagochtend in de Italiaanse pers gelinkt aan een sensationele transfer. Juventus heeft interesse in de middenvelder van AS Roma.

Met dat nieuws pakt Tuttosport uit op de voorpagina. Juventus-directeur Beppe Marotta is zéér gecharmeerd van Strootman, die het middenveld van de Italiaanse kampioen moet komen versterken. Het is onduidelijk of Roma wil luisteren naar aanbiedingen voor de Oranje-international.

Roma staat echter machteloos als Juventus veel geld overheeft voor Strootman. In het nieuwe contract van de oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV is een vastgestelde afkoopsom van 45 miljoen euro opgenomen. Door die clausule kan hij alsnog weggekocht worden.

Het is niet de eerste keer dat Strootman in verband wordt gebracht met een vertrek bij Roma. Olympique Marseille-trainer Rudi Garcia probeerde hem eerder dit jaar nog te verleiden tot een transfer. Strootman ondertekende in mei een contract tot medio 2022.

Update 11/8 09.53: Kevin Strootman domineert opnieuw de headlines van de Italiaanse krant Tuttosport. Juventus en AS Roma zouden met elkaar in onderhandeling zijn, maar van een akkoord is nog geen sprake. Juventus wil naar verluidt tot veertig miljoen euro gaan. In de tussentijd volgt PSV de situatie op de voet, omdat de Eindhovense club een doorverkooppercentage van 15% heeft bedongen bij de verkoop van Strootman aan Roma in 2013.