In het kort: CL-finale mogelijk in New York, Vela maakt transfer naar MLS

In het kort: CL-finale mogelijk in New York, Vela maakt transfer naar MLS

08-08-2017 23:30
22

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Finale Champions League 2020 mogelijk in New York
De finale van de Champions League wordt in 2020 wellicht voor het eerst buiten Europa gespeeld, meldt het Spaanse Marca. De UEFA heeft al geruime tijd als wens om de finale van het kampioenenbal buiten Europa te organiseren. New York maakt hiervoor de grootste kans. De eerste mogelijkheid om dit plaats te laten vinden is echter pas in 2020. De speelplaatsen voor de finales van 2018 en 2019 staan namelijk al grotendeels vast: deze worden in Kiev en in Madrid of Bakoe gespeeld.

Vela naar Amerikaanse competitie
Carlos Vela (28) maakt de overstap naar de Major League Soccer. De Mexicaanse spits van Real Sociedad heeft een principe-akkoord bereikt met een Amerikaanse club. Dit meldt Real Sociedad via de officiële kanelen. Om welke club het gaat, maken de Spanjaarden nog niet bekend. Eerder speelde Vela voor onder meer Arsenal en West Bromwich Albion. Bij Real Sociedad was Vela sinds 2012 actief.

Brock-Madsen mag transfervrij vertrekken
Nicolai Brock-Madsen mag transfervrij vertrekken bij Birmingham City. De aanvaller, die vorig seizoen op huurbasis bij PEC Zwolle speelde, heeft nog een contract tot de zomer van 2019. Na een gesprek tussen de spits en manager Harry Redknapp is echter besloten dat Brock-Madsen voor niets mag vertrekken bij de club, die uitkomt in het Championship. Reden voor dit besluit is het geringe aantal speelminuten waar Brock-Madsen bij Birmingham zicht op had.

Gözübüyük naar Rotterdam, Blom fluit Ajax
De KNVB heeft via de eigen website de scheidsrechtersaanstellingen voor de eerste Eredivisie-speelronde bekendgemaakt. Landskampioen Feyenoord opent het seizoen zondagmiddag met een thuiswedstrijd tegen FC Twente, die onder leiding staat van Serdar Gözübüyük. Kevin Blom is de leidsman bij Heracles Almelo-Ajax, terwijl PSV-AZ onder leiding staat van Björn Kuipers.

Nieuwe ploeggenoot voor Martins Indi
Stoke City heeft zich versterkt met Eric-Maxim Choupo-Moting. De 28-jarige aanvaller uit Kameroen komt over van Schalke 04 en heeft voor drie seizoenen getekend bij The Potters. De club legde onlangs al Bruno Martins Indi vast.

Almere City haalt Schotse jeugdinternational
Almere City heeft proefspeler Charlie Telfer aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige middenvelder komt over van het Schotse Dundee United en heeft voor een seizoen getekend. "Ik kijk met veel plezier terug op mijn oefenstage. Eigenlijk wilde ik sinds het moment dat ik hier vertrok direct weer terug", aldus de jeugdinternational tegenover de clubsite van Almere City.

Twente-aanwinst haakt af
FC Twente moet het voorlopig zonder aanwinst Haris Vuckic stellen, zo meldt de club zelf. De Sloveense middenvelder kampt met een blessure aan zijn bovenbeen. Hoe lang hij uit de roulatie is, is vooralsnog niet duidelijk.