'FOX en KNVB onderzoeken mogelijkheid tot verplaatsing wedstrijden PSV'

'FOX en KNVB onderzoeken mogelijkheid tot verplaatsing wedstrijden PSV'

08-08-2017 19:10
85

PSV speelt komend seizoen mogelijk tóch vaker op zaterdagavond. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De KNVB heeft de ploeg van trainer Phillip Cocu 19 van de 34 keer ingedeeld op zondag.

Dat mondde de afgelopen dagen uit in een protestactie van de PSV-fans, omdat zij traditiegetrouw liever op zaterdagavond naar hun club kijken. PSV had nota bene zelf gevraagd om meer wedstrijden op zondag in verband met de groepswedstrijden in de Europa League, maar dat is door de uitschakeling tegen KN Osijek niet meer van toepassing.

Het ED meldt dinsdag dat de KNVB en FOX Sports onderzoeken of er nog competitiewedstrijden van PSV verplaatst kunnen worden. De Eindhovense club heeft daar zelf niet om gevraagd, maar FOX houdt die mogelijkheid open omdat de rechtenhouder van de Eredivisie-duels liever niet heeft dat PSV, Ajax en Feyenoord op dezelfde dag spelen.

"We hebben bij de KNVB aangegeven: als wij op donderdag spelen en we komen in het hoofdtoernooi terecht, dan willen we graag zo laat mogelijk op zondag spelen", zei algemeen directeur Toon Gerbrands er al over tegen FOX Sports. "De KNVB heeft ons dus geholpen. Maar ja, nu halen we het niet. We kunnen een keer vragen of we een keer naar de zaterdag terugmogen."