'Dat is waarom de Eredivisie niet interessant is voor de echt grote investeerders'

'Dat is waarom de Eredivisie niet interessant is voor de echt grote investeerders'

08-08-2017 22:14
43

De Eredivisie is niet interessant genoeg voor buitenlandse investeerders. Dat stelt Rob Jansen in gesprek met de NOS. Hij zit als zaakwaarnemer middenin het transferwereldje.

Buitenlandse investeerders uit landen als de Verenigde Staten, Qatar en China overstromen de laatste jaren de Europese top, waardoor de transferbedragen steeds hoger worden. Het grote doel van de investeerders: waardevermeerdering van de spelers.

Wedden

Meer odds

"Daarom is de Champions League zo belangrijk. Dat betekent internationale uitstraling", zegt Jansen tegen de NOS. "En dat is meteen ook waarom de Eredivisie niet interessant is voor de echt grote investeerders. Ver komen in de Champions League is te hoog gegrepen voor Ajax, Feyenoord en PSV. En de grote jongens zitten niet te wachten op potjes tegen NAC of Excelsior. De Eredivisie is te veel Mickey Mouse."

In de Eredivisie zijn enkele clubs wel in buitenlandse handen, maar daar gaat niet zoveel geld in om als in het buitenland. De bekendste voorbeelden zijn ADO Den Haag en Vitesse.