Moet je voorstellen dat Oranje zich niet plaatst en ik wél naar Rusland ga...

"Moet je voorstellen dat Oranje zich niet plaatst en ik wél naar Rusland ga..."

09-08-2017 17:35
37

Lars Veldwijk droomt van deelname aan het WK 2018. De nieuwe spits van FC Groningen is sinds dit jaar international van Zuid-Afrika. Het land heeft een goede kans om een ticket te veroveren voor het eindtoernooi in Rusland. 

Dankzij zijn vader heeft Veldwijk (25) een Zuid-Afrikaans paspoort. "Ik ben een realist en zag dat Oranje een moeilijk verhaal zou worden. Toen heeft mijn zaakwaarnemer contact gelegd met een Zuid-Afrikaanse journalist. Ik gaf een interview waarin ik mijn interesse kenbaar maakte. Inmiddels ben ik twee keer opgeroepen en heb ik één interland achter mijn naam", aldus Veldwijk in gesprek met Voetbal International.

Deelname aan het WK is zeker niet ondenkbaar. "Sportief ligt er een geweldige uitdaging: we hebben een goede kans ons te kwalificeren voor het WK. We staan eerste in een poule met vier landen. De winnaar plaatst zich voor Rusland", legt de aanvaller uit. 

"Dat zou toch wat zijn? Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Lars Veldwijk. Ik ben een nuchtere jongen, ik weet dat wat ik doe op een voetbalveld er soms totaal niet uitziet. Dat het wat apart kan ogen, soms zelfs wat nonchalant. Het kan me eigenlijk allemaal gestolen worden. Als de nieuwe bondscoach me een kans geeft, ga ik er alles aan doen het WK te halen. Moet je voorstellen dat Oranje zich niet plaatst en ik wél naar Rusland ga..."