Wild gerucht uit Engeland: 'Tottenham praat met Ajax over deal van 39 miljoen'

Wild gerucht uit Engeland: 'Tottenham praat met Ajax over deal van 39 miljoen'

10-08-2017 00:00
148

Een opvallend gerucht uit Engeland: tabloid The Sun meldt woensdagavond dat Davinson Sánchez in de concrete belangstelling staat van Tottenham Hotspur. De 21-jarige verdediger van Ajax zou 39 miljoen euro moeten kosten.

Sánchez heeft een indrukwekkend debuutseizoen achter de rug in Amsterdam, waar hij na zijn overstap van Atlético Nacional alles speelde. Daarmee heeft hij zich in de kijker gespeeld van talloze clubs. Tottenham wil volgens The Sun de volle mep betalen en zou de gesprekken met Ajax zelfs al zijn begonnen.

Een transfer van Sánchez naar Tottenham zou uniek zijn, omdat de Londenaren zich als enige Premier League-club nog niet versterkten deze zomer. De opbrengsten van de Kyle Walker-deal met Manchester City (51 miljoen euro) worden naar verluidt aangewend voor Sánchez.

Tottenham is niet de enige gegadigde voor Sánchez, benadrukt The Sun. Chelsea, FC Barcelona én het Crystal Palace van manager Frank de Boer worden ook genoemd. Tottenham pikte in het recente verleden Christian Eriksen en Jan Vertonghen op bij Ajax, terwijl oud-Ajacied Toby Alderweireld via een omweg op White Hart Lane belandde.