'Ik mag bij een van m'n favoriete clubs spelen, want Ajax is hier erg groot'

'Ik mag bij een van m'n favoriete clubs spelen, want Ajax is hier erg groot'

10-08-2017 07:05
119

Luis Manuel Orejuela staat te trappelen van ongeduld om bij Ajax te gaan beginnen. De Colombiaanse rechtsback tekent naar verwachting vrijdag een contract voor vijf jaar in Amsterdam.

"En dat is groot nieuws in Colombia", reageert Orejuela in gesprek met De Telegraaf. "Mijn droom komt uit. Ik mag bij een van mijn favoriete clubs in Europa spelen, want Ajax is in Colombia erg populair."

Orejuela wil zich bij Ajax optrekken aan landgenoten Davinson Sánchez en Mateo Cassierra. "Ik heb Davinson en Mateo afgelopen jaar veelvuldig gesproken en mooie verhalen over Ajax en Amsterdam gehoord. Hun om advies vragen, was dan ook niet nodig toen deze kans zich voordeed. Door hun enthousiasme wist ik al zeker dat ik naar Nederland wilde. Ik kan niet wachten tot ik ze zie en met ze kan samenspelen."

Het doel van de Colombiaan is duidelijk. "Wennen aan mijn nieuwe medespelers, de club en het land en daarna proberen een basisplaats te veroveren. Als dat is gelukt, wil ik Ajax aanvallende impulsen geven, assists leveren en natuurlijk mijn doelpunten meepikken."