PSV'er 'zat tegen depressie aan' tijdens blessure: Negatieve gedachtes

PSV'er 'zat tegen depressie aan' tijdens blessure: "Negatieve gedachtes"

10-08-2017 20:19
25

Toen Jürgen Locadia afgelopen seizoen maandenlang uit de roulatie was vanwege een blessure, zat hij tegen een depressie aan. Dat vertelt de PSV-spits in gesprek met Metro. 

"k voel me een bevoorrecht mens dat ik weer op dat veld mag staan, weer in de kleedkamer zit met de jongens. Dat zijn dingen die ik eerst voor lief nam, maar ik probeer dat niet meer te doen. Mensen weten niet hoe zwaar ik het had toen ik geblesseerd was. De eerste twee maanden zat ik tegen een depressie aan", aldus Locadia (23). 

"Ik was kortaf tegen mijn familie en vrienden. Die liepen op een gegeven moment met een grote boog om mee heen. Dan zat ik hier thuis alleen op de bank met allemaal negatieve gedachtes die in mijn hoofd rondspookten", vervolgt de aanvaller. "Dat piekeren was niet goed voor mij, er moest iets veranderen."

Locadia produceert tegenwoordig zijn eigen platen. Muziek maken hielp hem er bovenop. "Zo kun je het eigenlijk wel stellen, ja. Je kunt wel gaan gamen of zo, maar ik wilde iets doen wat nut heeft."