Veelbelovende woorden over Ajax-nieuweling: 'Niet zijn eindstation'

Veelbelovende woorden over Ajax-nieuweling: 'Niet zijn eindstation'

10-08-2017 21:55
15

Daniel Cruz is enthousiast over de komst van Luis Manuel Orejuela naar Ajax. De Colombiaanse rechtsback heeft het in zich om door te groeien naar de Europese (sub)top, zegt de landgenoot van Orejuela. 

Cruz heeft de speler van Deportivo Cali diverse malen zien spelen. "Het is een rechtsback, een lange speler en hij is fysiek en technisch erg sterk", vertelt hij aan Ajax Showtime. "Ik vergelijk het een beetje met de komst van Davinson Sanchez. Van hem denk ik niet dat Ajax zijn eindstation is, ik denk dat hij nog hogerop kan. Datzelfde gevoel heb ik ook met Orejuela."

Wedden

Meer odds

"Hij is snel, gebruikt de hele zijlijn en kan erg goed verdedigen. Alleen positioneel kan het nog wat beter", gaat Cruz verder over de 21-jarige verdediger, die op korte termijn gepresenteerd wordt in Amsterdam. 

Hij denkt dat het een voordeel is voor Orejuela dat er met Sánchez en Mateo Cassierra reeds twee Colombianen bij Ajax spelen. "Het is erg belangrijk dat zij er zijn. Het kan erg moeilijk zijn, maar met twee landgenoten om je heen kan de aanpassing een stuk makkelijker gaan."

Lees ook: 'Ik mag bij een van m'n favoriete clubs spelen, want Ajax is hier erg groot'