Streppel onder de indruk: 'Het is nogal wat hè, wat hij al heeft meegemaakt'

Streppel onder de indruk: 'Het is nogal wat hè, wat hij al heeft meegemaakt'

10-08-2017 23:34
14

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel hoopt dat Martin Odegaard komend seizoen de smaak te pakken krijgt. Afgelopen halfjaar had het Noorse wonderkind moeite om zich wekelijks te onderscheiden namens de Friese formatie. 

"Het is nogal wat hè, wat Martin al heeft meegemaakt. Alle Europese topclubs wilden hem, de hele wereld sprak over hem. Waar hij ook kwam, iedereen wilde wat van Martin. Ook hier in Heerenveen. Het heeft tijd nodig voordat je in een dergelijke situatie mensen gaat vertrouwen", stelt Streppel in gesprek met Voetbal International.

"Dat vind ik volstrekt logisch. Hij weet dat we het beste met hem voorhebben. Dat kun je met woorden tegen hem zeggen, maar het gaat erom dat hij het ook op die manier vóélt. En dat is volgens mij het geval. Martin is een heel correcte gozer, die zeer volwassen is voor zijn leeftijd. De nuchterheid waarmee hij omgaat met zijn situatie vind ik bijzonder knap."

Tijdens de allereerste training zag Streppel al dat Odegaard een uitzonderlijk talent is. "We deden die dag een positiespel met Martin in het midden. Hij had nul balverlies. Wat me daarnaast opviel was zijn overzicht; hij weet precies wat er in zijn rug gebeurt en wat hij wil, nog voordat hij in balbezit komt. En naar de bal hoeft Martin niet eens te kijken, want dat is zijn beste vriend. Hij kan gruwelijk goed voetballen. Maar zelfs een dergelijk talent heeft even tijd nodig."