'Als hij bij Feyenoord blijft, verwacht ik daar toch wel wat meer van'

'Als hij bij Feyenoord blijft, verwacht ik daar toch wel wat meer van'

11-08-2017 07:15
29

Jeroen Elshoff verwacht dit seizoen veel van Nicolai Jörgensen. De voetbalcommentator van de NOS denkt niet dat de prestaties van de Deense Feyenoord-spits achter gaan blijven.

"Ik zie geen enkele reden waarom hij een terugval zou krijgen na vorig seizoen", zegt Elfshoff op de website van zijn werkgever. "Over Feyenoord gesproken: ik hoop dat de club een gooi kan doen naar overwinteren in Europa, maar dat zal een hele kluif worden. Ajax zie ik als enige overwinteren in Europa, tenzij Feyenoord een beetje mazzel heeft met de loting."

Collega Jeroen Grueter is het wat betreft Jörgensen met Elshoff eens en denkt dat de spits opnieuw topscorer gaat worden. "Hij heeft een verpletterende indruk achtergelaten. Als hij in De Kuip blijft, verwacht ik daar toch wel weer wat van. Ik denk dat hij nog beter kan. Een rustige voetballer, rustig persoon ook. Feyenoord is overigens niet veel slechter geworden. Alleen verdedigend hebben ze wat ingeboet met het vertrek van Kongolo en Karsdorp."

Arno Vermeulen verwacht dat PSV'er Hirving Lozano met de topscorerstitel aan de haal gaat. "Lastig om er één te voorspellen. Tim Matavz van Vitesse? Als Klaas-Jan Huntelaar 34 wedstrijden speelt, wordt hij topscorer. Maar hij speelt geen 34 duels. Bij PSV weet je nog niet wie er in de spits zal staan. Maar dan zeg ik Lozano. Hij kan de tropische verrassing worden. Een nieuwe Memphis, met dezelfde aanvallende impulsen."