Derksen komt terug op beslissing: Ik vind het lullig om ze in de steek te laten

Derksen komt terug op beslissing: "Ik vind het lullig om ze in de steek te laten"

11-08-2017 07:32
36

Johan Derksen is teruggekomen op zijn eerdere beslissing om na dit seizoen afscheid te nemen van Voetbal Inside. De analist betwijfelt of hij daadwerkelijk afscheid wil nemen van het voetbalpraatprogramma. Vrijdagavond begint een nieuw seizoen.

"Ik vind het lullig om ze in de steek te laten", zegt Derksen (68) in het Algemeen Dagblad. "Nee, ik kan me niet voorstellen dat dit het laatste seizoen wordt. Wilfred en René (Genee en Van der Gijp, red.) willen zeker nog jaren door met Voetbal Inside. Ik ben eigenlijk de enige die twijfelt, maar ook zonder mij zullen ze heus wel verdergaan."

Derksen heeft aan tafel de grootste lol, terwijl zijn vrouw Isabelle zich thuis zit op te vreten. "Zij vindt het vervelend om de volgende dag door iedereen te worden aangekeken in de Albert Heijn: daar heb je de vrouw van die vreselijke Derksen. En we wonen nu heerlijk rustig hier. Laten we daar nou toch van genieten, zegt ze dan."

Eventueel stoppen heeft volgens Derksen niets te maken met VI-moeheid. "Wij zullen altijd onderscheidend blijven, omdat het de enige talkshow is waar alle gasten aan tafel gewoon roepen wat ze willen. Bij Studio Voetbal van de NOS hangt volgens mij een groot bord buiten: 'Verboden te lachen'. Je inhouden op televisie, dat vind ik minachtend naar de kijker. Als je zo ijdel bent om op de buis te verschijnen, trek dan je mond open."