Van Dijk meldt zich ziek bij Southampton: 'We hebben hem nodig'

Van Dijk meldt zich ziek bij Southampton: 'We hebben hem nodig'

11-08-2017 10:21
46

Virgil van Dijk heeft zich kort na zijn transferverzoek ziekgemeld bij Southampton. De Oranje-international kampt volgens manager Mauricio Pellegrino met een 'virus'.

Dat is opvallend, omdat Van Dijk deze week openlijk aangaf te willen vertrekken bij Southampton. Enkele dagen later zit hij ziek thuis. Zijn broodheer wil hem niet laten gaan, maar met hem het nieuwe seizoen in. Van Dijk is echter resoluut: hij wil weg. Nu de centrale verdediger volgens Pellegrino ziek thuis zit, mist hij het openingsduel met Swansea City van komende zaterdag. 

"Of hij speelt tegen Swansea? Nee, deze week had hij wat last van een virus. Daardoor kon hij de afgelopen twee dagen niet trainen", wordt Pellegrino op de persconferentie geciteerd door de BBC. De manager van Southampton geeft nogmaals aan dat hij op Van Dijk rekent. "We verwachten dat hij terugkomt omdat we hem nodig hebben. Hopelijk verandert zijn standpunt. De club is vanaf het eerste moment duidelijk geweest. Hij is onderdeel van deze club. Hij heeft een contract."