Derksen: 'Heel slim dat Feyenoord hem verkocht heeft. Geen denderende speler'

Derksen: 'Heel slim dat Feyenoord hem verkocht heeft. Geen denderende speler'

11-08-2017 12:30
111

Johan Derksen denkt dat de mensen in Rotterdam aan het einde van dit seizoen opnieuw feest kunnen vieren. De analist voorspelt een nieuw kampioenschap van Feyenoord, vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

"Ik denk dat Feyenoord weer kampioen gaat worden", zegt Derksen. "PSV is een ramp. Daar is Cocu al een aantal jaren trainer, maar geen een speler is onder hem beter geworden. Ajax is een jeugdelftal. Jonge spelers zijn leuk, maar daar word je geen kampioen mee. Ze hebben het leuk gedaan door de Europa League-finale te halen, maar in de finale was de stress zo groot en bakten ze er niets van. De mensen in Rotterdam kunnen rustig gaan slapen, want Feyenoord wordt gewoon weer kampioen. Als ik dat zeg, hoeft niemand daaraan te twijfelen."

Derksen laat ook zijn licht schijnen op het transferbeleid van Feyenoord. Terence Kongolo vertrok naar AS Monaco, maar zijn opvolger Ridgeciano Haps is volgens Derksen beter. "Haps is in potentie de beste linksback op de Nederlandse velden. Die rechtsback (Rick Karsdorp, red.) vond ik een blind paard die te pas en te onpas naar voren rende. Ik vind het heel slim dat Feyenoord die jongen verkocht heeft. Dat vond ik niet zo'n denderende speler."