PSV doet verdediger na drie jaar in Jupiler League van de hand: transfer naar NEC

PSV doet verdediger na drie jaar in Jupiler League van de hand: transfer naar NEC

11-08-2017 18:06
14

NEC heeft transferzaken gedaan met PSV. De Nijmegenaren hebben zich verzekerd van de komst van Suently Alberto, zo maakte de club vrijdag bekend. Hij tekent voor drie seizoenen in De Goffert.

De 21-jarige Alberto speelt als centrale verdediger en komt over van de beloften van de Eindhovenaren. Daar kwam hij afgelopen seizoen tot 32 wedstrijden, waarvan 27 als basisspeler. Twee keer scoorde Alberto in de Jupiler League. In totaal heeft de Rotterdammer, die in 2012 door PSV werd overgenomen van Sparta, al 79 wedstrijden op het tweede niveau van Nederland op zijn naam staan.

"Met Suently halen we onze derde linksbenige verdediger binnen die zowel centraal als linksback uit de voeten kan", zegt technisch directeur Remco Oversier op de website van NEC. "Door zijn komst brengen we de juiste balans in de achterhoede aan en hebben we alle posities in de linie goed bezet. We zijn trots dat ook Suently bewust voor onze plannen kiest, boven een directe stap naar de Eredivisie. Met zijn drie seizoenen in de Jupiler League, zijn wedstrijden bij de nationale teams en het trainen bij het eerste elftal van PSV, brengt hij een goed gevulde rugzak met ervaring mee naar onze mooie club."