Kritiek op buitenlandse transfers Sparta: Terechte vraag, die stellen wij ook

Kritiek op buitenlandse transfers Sparta: "Terechte vraag, die stellen wij ook"

11-08-2017 20:00
16

Het aankoopbeleid van Sparta wordt deze zomer flink bekritiseerd door het grote aantal buitenlanders wat de Rotterdamse club naar Het Kasteel haalt. Trainer Alex Pastoor begrijpt die kritiek.

"Wij kijken daar zelf ook kritisch naar," zegt Pastoor in het programma FC Rijnmond van RTV Rijnmond. "Het is een terechte vraag. En die vraag stellen wij onszelf ook. Het is in de praktijk moeilijk gebleken om, met onze begroting, spelers te halen met Nederlandse roots. Want wij willen alleen spelers die minstens een evenaring of verbetering van onze huidige spelers zijn", legt de coach uit.

Pastoor kent een moeilijke voorbereiding met Sparta vanwege veel vertrekkers. "Vorig jaar hadden we een hele voorbereiding waarbij het team al bijna compleet was. Nu hadden we de zaken ook goed voor elkaar, maar gaan er veel bepalende spelers weg of raken geblesseerd. Dus het afstemmen op elkaar en ingespeeld raken zal nu iets langer duren", waarschuwt de coach, die onder meer Rick van Drongelen en Denzel Dumfries kwijtraakte.