Cambuur verkoopt Lilipaly: 'Instagram-ster' zorgt voor unicum met transfersom

Cambuur verkoopt Lilipaly: 'Instagram-ster' zorgt voor unicum met transfersom

11-08-2017 21:38
9

Stefano Lilipaly is per direct vertrokken bij SC Cambuur. De middenvelder ontbrak tijdens de oefenwedstrijd tegen Helmond Sport en met een goede reden: hij maakt een transfer naar Bali United.

Lilipaly is een absolute ster in Indonesië. De international heeft alleen op Instagram al 431.000 volgers en wilde altijd al voetballen in het Aziatische land. "Het is altijd mijn droom geweest om in Indonesië te spelen en voor mijn gevoel was het nu of nooit", zegt de middenvelder, die in januari overkwam van Telstar, via de officiële kanalen van Cambuur.

De club ontvangt een kleine transfersom voor Lilipaly, wat normaal niet voorkomt in Indonesië. "We hebben er als club alles aan gedaan om hem hier te houden", zegt technisch directeur Gerald van den Belt. "De wens om met het gezin te vertrekken was echter zo vurig en vasthoudend dat we geen keus hadden." Het precieze bedrag van de Lilipaly-transfer is onbekend, maar ligt lager dan die van Sander van de Streek naar FC Utrecht. Die vertrok voor 600.000 euro.