'Werkloze Nederlanders mogen klagen. Niet ik, als ik reserve sta bij Feyenoord'

'Werkloze Nederlanders mogen klagen. Niet ik, als ik reserve sta bij Feyenoord'

12-08-2017 07:28
19

Jens Toornstra prijst zich elke dag gelukkig met het feit dat hij mag voetballer. De 28-jarige middenvelder van Feyenoord ziet dat allerminst als een vanzelfsprekendheid.

Toornstra werd pas op latere leeftijd profvoetballer en kent dus ook de andere kant van de maatschappij. De geboorte van zijn dochter Faye (2) heeft hem nog nuchterder gemaakt. "Stel: de trainer stelt me niet op tegen FC Twente, dan zou ik verschrikkelijk balen. Alleen zul je me dan niet horen roepen dat het een schande is", zegt Toornstra in het Algemeen Dagblad.

"Als ik Faye zie, weet ik wat écht belangrijk is. Bovendien: ik voetbal bij de mooiste club ter wereld. Er zijn miljoenen Nederlanders die geen leuk werk hebben, of zelfs werkloos zijn. Zij mogen klagen. Niet ik, als ik een keertje reserve sta."

Toch gaat de nuchterheid soms overboord in het heetst van de strijd, beaamt Toornstra. "Weet je, nadat ik vorig seizoen had gescoord tegen FC Utrecht, ging ik van pure gekheid op de reclameborden staan. Heeft Michiel Kramer me nog lang mee gepest, want het past helemaal niet bij mijn nuchtere aard. Maar dít is dus wat Feyenoord in me losmaakt."