'Mixed feelings' bij Heerenveen: 'Dan komt Ajax op het laatste moment voorbij'

'Mixed feelings' bij Heerenveen: 'Dan komt Ajax op het laatste moment voorbij'

12-08-2017 07:43
28

Dennis Johnsen ruilt sc Heerenveen per direct in voor Ajax, zo werd vrijdag bekend. In Friesland blijft men met gemengde gevoelens achter.

Johnsen was de beoogde opvolger van Sam Larsson als linksbuiten, maar door de concrete belangstelling van Ajax was er geen houden meer aan voor Heerenveen. "Het speelt al een aantal weken dus in die zin was het niet opmerkelijk, maar het zorgt wel voor mixed feelings", aldus technisch manager Gerry Hamstra tegen Omrop Fryslan. "Aan de ene kant hoop je dat hij het eerste elftal haalt, maar aan de andere kant komt Ajax op het laatste moment voorbij."

Hamstra koos eieren voor zijn geld toen bleek dat Johnsen zijn tot medio 2018 lopende contract niet wilde verlengen bij Heerenveen. "We moeten dan een afweging maken en als er dan zo'n bedrag komt waarvan je zegt: Dat mag je niet laten lopen..." Heerenveen krijgt in elk geval méér dan de eerder genoemde twee miljoen euro van Ajax. "Wij doen nooit inhoudelijke uitspraken over contracten of bedragen maar die twee miljoen klopt niet. Het is hoger."