'Barcelona gooit handdoek en verlegt belangstelling naar 'onhaalbare' Eriksen'

'Barcelona gooit handdoek en verlegt belangstelling naar 'onhaalbare' Eriksen'

12-08-2017 08:02
35

FC Barcelona verlegt de concrete belangstelling voor Philippe Coutinho (Liverpool) naar Christian Eriksen (Tottenham Hotspur). Dat meldt The Independent.

Barça deed de afgelopen weken verwoede pogingen om Coutinho naar Camp Nou te halen, maar Liverpool gaat de Braziliaan ondanks een transferverzoek niet verkopen. Omdat de Catalaanse grootmacht ziet dat ook een bod van 99,5 miljoen niet voldoende is om Liverpool te overtuigen, wordt er gewed op andere paarden. Eriksen zou de belangrijkste kandidaat zijn.

Het beste Tottenham-paard van stal moet de nieuwe aanvallende middenvelder van Barcelona én opvolger van de blessuregevoelige Andrés Iniesta worden, zo meldt The Independent. De technische staf van Barca, onder leiding van de nieuwe trainer Ernesto Valverde, zou zeer gecharmeerd zijn van Eriksen.

Hoe kansrijk Barcelona is, is de vraag. The Independent betitelt Eriksen 'misschien nog wel onhaalbaarder dan Coutinho', omdat de oud-Ajacied uit Denemarken vorig jaar nog zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2020. Tottenham-voorzitter Daniel Levy staat bovendien bekend als een keiharde onderhandelaar.

Lees ook: De laatste stap naar de top: cruciaal seizoen voor onderschatte Eriksen