Anderlecht houdt Excelsior-boot af: Ik heb gevraagd me wat tijd te geven

Anderlecht houdt Excelsior-boot af: "Ik heb gevraagd me wat tijd te geven"

12-08-2017 09:56
4

Excelsior hoopt zich voor het einde van de transferperiode te versterken met Davy Roef. De Belgische doelman van Anderlecht wil zelf graag naar Rotterdam komen.

Dat meldt Voetbal International zaterdag. Roef is de beoogde opvolger van Warner Hahn, die in de tweede seizoenshelft werd gehuurd van Feyenoord en inmiddels bij sc Heerenveen speelt. Met Alessandro Damen hebben de Kralingers al een concurrent onder contract staan.

Omdat Excelsior het tot 2020 lopende contract niet kan afkopen, moet Roef voor één seizoen worden gehuurd van Anderlecht. De kampioen van België staat in principe open voor een deal. De doelman werd vorig seizoen verhuurd aan het Spaanse Deportivo La Coruña.

Exelsior en Anderlecht waren twee weken geleden al zo goed als akkoord, maar de Belgische topclub hield aan vertrek van Roef tegen door de onzekerheid over het keepersbestand. Anderlecht wil minimaal drie volwaardige keepers in de hoofdmacht hebben. Op dit moment is Roef de vierde keus.

Update 9.56: Excelsior lijkt niet te hoeven rekenen op een snelle deal met Excelsior. Herman Van Holsbeeck, manager van Anderlecht, wil eerst weten wat de andere keepers gaan doen, voordat Davy Roef mag vertrekken. "Ik heb Roef gevraagd om me wat tijd te geven. Ik heb nog drie weken om een oplossing voor hem te vinden én misschien een derde keeper te nemen", aldus Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad.