FC Utrecht maakt nieuwe transfer officieel na 'verlossend woord' PSG

FC Utrecht maakt nieuwe transfer officieel na 'verlossend woord' PSG

12-08-2017 09:01
43

FC Utrecht heeft Jean-Christophe Bahebeck officieel binnen. De 24-jarige spits uit Frankrijk wordt voor één seizoen gehuurd van Paris Saint-Germain.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam werkte de laatste weken intensief aan de transfer. Zaterdagochtend kwam 'het verlossende woord uit Parijs', communiceert Utrecht via de officiële kanalen. Bahebeck is na de komst van Lukas Görtler (1. FC Kaiserslautern) de tweede nieuwe spits bij Utrecht in een week tijd.

"Jean-Christophe is een spits die het klappen van de zweep op hoge niveaus kent", reageert trainer Erik ten Hag. "Want hoewel hij pas 24 jaar is, speelde hij al meer dan honderd partijen in de competities van Frankrijk en Italië, deed hij de nodige Europa League-ervaring op en kwam hij zelfs drie keer in de Champions League in actie."

"Jean-Christophe is een centrumspits die zich ook op de flanken van het veld thuis voelt. Hij kijkt er naar uit om in de Eredivisie voor FC Utrecht te spelen en wij, op onze beurt, kijken uit naar de samenwerking met hem", aldus Ten Hag. PSG verhuurde Bahebeck de laatste jaren al aan Troyes, Valenciennes, Saint-Étienne en het Italiaanse Pescara.