'Als ik ze nu bij Ajax zie spelen, denk ik af en toe: wat als ik was gebleven?'

'Als ik ze nu bij Ajax zie spelen, denk ik af en toe: wat als ik was gebleven?'

12-08-2017 10:16
25

Django Warmerdam trok de deur bij Ajax deze zomer definitief achter zich dicht. Nu hij Donny van de Beek en Matthijs de Ligt in de basis ziet spelen in Amsterdam, denkt de nieuwe FC Groningen-speler na over hoe het ook had kunnen lopen.

"Als ik ze nu zie spelen, denk ik af en toe: wat als ik was gebleven? Had ik nu dan ook de kans gekregen?", vraagt Warmerdam zich hardop af in het Dagblad van het Noorden. "Ik heb onder Marcel Keizer bij Jong Ajax gespeeld. Maar ik had al getekend in Groningen, voordat duidelijk werd dat Peter Bosz zou vertrekken. Ik heb trouwens nergens spijt van. Ik voel enorm veel vertrouwen bij FC Groningen en wil hier koste wat het kost slagen."

Warmerdam werd vorig seizoen verhuurd aan PEC Zwolle. "Het was voor mij niet duidelijk wat Ajax na afgelopen seizoen met me wilde. Op een gegeven moment dacht ik dat het beter was om mijn eigen plan te trekken. Als je een jaar lang in de Eredivisie speelt, merk je pas hoeveel beter je wordt. Teruggaan naar Jong Ajax was voor mij sowieso geen optie. Als ik niet vast bij het eerste elftal zou zitten, zou ik vertrekken. Het werd dus dat laatste", aldus de linksback van Groningen.